Leyendo cuadros. Mirando historias


>> Listado de todos los relatos publicados 

Entrega número 48
Postludio. José Mª Yturralde
José Mª Yturralde
Postludio
VER

Documentos de introducción
 Introducción de Javier Martín 
 Introducción de Ana Álvarez 
 Listado de autores 

Login

Ars Citerior

Cátedra de Arte Contemporáneo Antoni Miró

Alacant, 2 de febrer de 2015

Càtedra Antoni Miró de Art Contemporani

La Universidad de Alicante ha puesto en marcha la Cátedra de Arte Contemporáneo Antoni Miró desde una prespectiva multidisciplinar. El rector Manuel Palomar, ha presidido el acto de la firma de la constitución de la comisión de la cátedra, con la participación del artista que le da el nombre, así como de los alcaldes de Otos y de Alcoi, que también formaran parte de dicha comisión.

La Universitat d'Alacant ha posat en marxa aquest matí la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró des d'una perspectiva multidisciplinària i amb una dimensió comparatística per a apostar per la cultura i la identitat autòctona. L'acte, presidit pel rector, Manuel Palomar, s'ha celebrat en el despatx rectoral i ha comptat amb la participació de l'artista que li dóna nom, així com dels alcaldes de les localitats d'Otos, Emilio José Mira, i Alcoi, Antonio Francés, que també en formaran part.

Francés ha destacat la importància del projecte, del qual ha assegurat «en vaig voler formar part quan en vaig tenir notícia», ja que entronca «amb la línia de defensa de la nostra cultura, la nostra identitat i la nostra manera de ser», ha dit. Per la seua banda, l'alcalde d'Otos ha assegurat que la creació de la càtedra té una importància vital «per a un municipi de tot just cinc-cents habitants que ha basat el seu posicionament en el foment del turisme rural i l'art contemporani, de manera que formar part d'aquesta càtedra ens projecta i ens col·loca en un lloc destacat de la Comunitat Valenciana».

L'artista que dóna nom a la càtedra, Toni Miró, ha qualificat l'acte de «moment bonic i emotiu» i ha manifestat el seu interès perquè aquest projecte siga «una manera de lluitar per l'art contemporani i la cultura en benefici dels nostres pobles».

Manuel Palomar ha anunciat que serà el catedràtic de Literatura Catalana i Comparada Enric Balaguer qui assumirà la direcció d'aquest projecte de caràcter multidisciplinari que pretén abordar l'art contemporani des d'una perspectiva comparatística. En aquest sentit, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha explicat que la càtedra és «la culminació de les relacions que en l’àmbit artístic mantenen la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alcoi, i que amb aquest càtedra s'ompli un buit històric en aquest camp». Es tracta, segons Cortés, «d'un projecte molt tècnic en el qual la meitat dels membres de la comissió de seguiment són experts en la matèria». 

Durant l'acte s'ha presentat el logo que identificarà la càtedra, un traç de pinzell en to sanguina creat per Miró, i també un quadre donat per l'artista que va realitzar amb motiu del trenta-cinquè aniversari de creació de la Universitat d'Alacant.

La primera de les accions de la càtedra serà posar en marxa un curs d'estiu sobre art contemporani que s’impartirà durant el mes de juliol sota la direcció de Joan Llinares, membre de la comissió de seguiment i administrador de l'IVAM.

 

 

 

Powered by Bullraider.com